5-7 augustus 2013 Norddeich

 Na een laatste ontbijt op die mooie camperplek in Wilhelmshaven gaan we op weg naar  Norddeich. Een Kurseebadplaats. 

De wek er naartoe voert door het mooie Ost Friese land. Volgens Jolanda net Nederland, maar het is anders. Heerlijk rijden. De camperplek die we op het oog hebben lijkt ons een gewilde plek. Net achter de dijk en ruim opgezet. Met een mooie kiosk, mooi nieuw sanitair en keuze tussen steenslag en gras.

 

Als we rond 12 uur aankomen hebben nog keuze. Gras dus. De beheerder deed net nog een rondje dus even gecontroleerd. Alles oke, we kunnen blijven staan.  Wat willen we nog meer, Stroom komt van het naastliggende hotel. Heerlijk uitzicht met blauwe lucht, wolkjes, groene dijk en een groene staanplaats. 

Het is een badplaats met een groot Evangelisch Kurhotel en met een kunstmatig strand en duinen. Voor het strand moet je per persoon €2,50 betalen en je moet je Kurtax van €2,50 betaald hebben. Duur stukje opgespoten wad.

Maar de automaat neemt geen biljetten aan (stuk?), dus uiteindelijk liggen we helemaal gratis. En dat voelt Hollands goed!

Veel restaurantjes dus lekker eten en echt....veeeeeeeel goedkoper dan in Nederland en dan ook nog vet lekker. In de hitte van de eerste dag gaat een liter koele Bitburger (Bitte, eind Bit) er soepel in. Genieten!

De avond is zwoel en na nog een Italiaans restaurant bezocht te hebben zitten we relaxt onder onze mooie Fiamma/Caravanstore luifel. Echt niet voor lang. Onweer over de vollebreedte van de zuidelijke hemel.

Tja, denken dat je een super luifel hebt en dat het wel mee zal vallen, want buienradar liet een dovende bui zien, ineens een orkaan. Wij zaten net binnen.... Luifel plat, voor de deur. dus via de andere deur eruit. Na de storm en regen er uit en snel redden wat er te redden valt...en dat is gelukkig veel. 

De schade valt uiteindelijk mee. Een uitschuifpoot drastisch verbogen en gaatje in de luifel. Fiamma is een degelijk merk, dus onderdelen zijn goed te krijgen. Meteen bij de Greeff in Veenendaal een pootje besteld. Zal er zaterdag zijn, en dan is er nix...bijna nix meer van te zien.... HOE STOM KAN EEN MENS ZIJN.....NOU ZO STOM DUS.

Het is wel de tweede luifel en kennelijk doen wij ons dat iedere 4 jaar een keer aan. Net als toen in Engeland, op die klif. 

Het klaart de volgende dag mooi op dus we gaan "uitgebreid" shoppen in Norddeich. In de grootste souvenierwinkel die het dorpje rijk is kopen we twee figuurtjes voor ons interieur. Naast de priester en de kruisridder staat nu een stoere zeebonk met een fles in de hand en een meeuw naast hem op de meerpaal onder het Magirus-logo naar buiten te kijken. Onze remotecontrol voor de verlichting wordt vastgehouden door een luchtig geklede vrouwelijke pirate die stoer vanaf het plafond "abseilt".