26-29 juli 2013 Bremen (Kuhhirten)

We laten de camperplek in Bremerhaven achter ons. Een warme stoffige plek  ingesloten tussen dijken en een sluis. Een prima plek om de haven te bezichtigen, maar de mens wil ook wel eens schaduw van bomen en gras onder de blote voeten.

En zo gaan we landinwaards richting Bremen. We kiezen voor de grote camperplek op een schiereiland in de Weser. Aan de Kuhhirtenweg. Redelijk ruime plekken onder de bomen. Omdat de informatie in de onvolprezen NKC-app aangeeft dat het er snel vol zit, vertrekken we vroeg en zonder te ontbijten uit Bremerhaven. En als we om ca 11 uur aankomen is er plek, prima plek zelfs. 

Mooi onder de bomen en met de deur aan het gras. Luifeltje uit, LIDL-tafeltje opgezet, en dan een heerlijk ontbijtje. Brötchen und Kaffee oder Thee.

De beheerder is op dat moment al weer weg, maar de envelopprocedure (kenteken en aankomst en vertrekdatum en geld er in en klaar). Ook een enveloppenprocedure voor de heerlijke Brötchen. Kenteken en wat je wil er op en geld er in.  Overigens een paar vriendelijke beheerders die prettig aansluiten bij het vakantiegevoel.

We ontmoeten Wim en Hetty, een rentenierend stel uit Almere. Gezellige mensen goed voor gezellige avonden en nachten aan het bier en de cola/wodka. Wim bezoekt graag de ruïnes van het oorlogse Duitsland. Leerzaam en zeker voor mij nog wel een volgenvakantie thema. Het 5 kilometer lange hotel bij Prora op het Duitse eiland Rügen dat in 1939 ingebruik genomen had moeten worden, maar nooit in gebruik werd genomen. Doel was de arbeidersbevolking,net als een Volkswagen ook een vakantie aan zee te gunnen. Kraft durch Freude. Al kletsend over en surfend naar bunkers en andere ruïnes komen we ook op een website van iemand met dezelfde fascinatie: www.strijdbewijs.nl

De camperplek ligt op 400 meter van een strandpavaljoen aan de Weser, Café Sand. Goed eerlijk eten voor weinig. Toen wij er waren was er een festival, lekker bier en mensen kijken. Ook hier zie je nog het Eb en Vloed aan de oevers. Een voetgangerspontje brengt je naar de overkant en naar de oude stad Bremen. Wandel eens door de Bötcherstrasse heen en geniet van alle bronzen beelden. En wat te denken van het wijkje Schnoor. Straatjes van 1 meter breed of minder. Heel pittoresk.

Op zaterdag is er een rommelmarkt aan de oever van de Weser van heeeel vroeg tot 14:00 uur. Zondag is er één ook weer heel vroeg tot 14:00 uur bij een grote parkeerplaats achter het Hauptbahnhof. Nog veel leuker dan die aan de Weser. Als je van autentieke lokale "rommel" houdt moet je daar zijn.

Kortom Bremen was leuk en helaas niet veel foto's gemaakt. Te heet om te blijven staan en dat apparaat te pakken.....en Wim en Hetty ..... leuk jullie te mogen hebben leren kennen.