24-26 juli 2013 Bremerhaven

We verlaten de mooie rustige plek aan de Oost Friese waddenkust. We vertrekken al vroeg om zeker te zijn van een camperplek in Bremerhaven. De opmerkingen die gemaakt zijn op de app van de NKC doen vermoeden dat het een drukbezochte plek is. Daarnaast zal het weer een warme dag worden dus hoe vroeger weg, hoe minder last we hebben van de hitte.

In Bremehaven zijn er twee camperplekken, 1 bij de visserhaven en 1 bij de dubbellsluizen. Wij hebben gekozen voor de dubbelsluizen. Verstopt achter de dijken ligt een compacte camperplek.

Sanitair is dik in orde. Een sleutel met een borg van € 20 geeft ook buiten kantoortijden toegang tot een sanitairgebouwtje. Stroom is er voor € 0,50 per kWh, en dan wel steeds maar 1 munt inwerpen. We konden ons niet aan de indruk onttrekken dat de teller sneller liep dan ons gebruik. Zo snel werken wij geen 1000 watt weg, dat weet ik zeker met die zonnepanelen op dak en volle zon.

Op de dag dat we arriveren begint ook het Bremer Havenfestival. Een festijn rond de haven. Er zijn diverse schepen te bezichtigen en er omheen zijn op de diverse kades rijen eettentjes en een paar kermisattacties geplaatst. Een Tall Ship uit Gdansk maakt indruk, maar ook de stoomslepers en een oude onderzeeër is indrukwekkend.

 

 

De onderzeeër U 2450 "Wilhelm Bauer" van het type XXI stamt uit 1944 en voor € 3,00 te bezichtigen. De hull is origineel, maar in de loop der jaren is het interieur in de periode vanaf 1957 tot 1982 gemoderniseerd. Als je door het schip loopt komt de herinnering aan de film Das Boot (1981) met Herbert Grönemeyer spontaan op.