20-24 juli 2013, Greetsiel en Neuharlingersiel

Zaterdag 20 juli is het dan eindelijk zover.  Vrijdag nog de laatste dingen en dan nu eindelijk weg. Richting Oost Friesland. Het Duitse Belgenland. Maar echt, helemaal niets mis mee. Mooi landschap, steeds wisselend en goed te rijden.

De eerste nacht doen we Greetsiel aan. Een toeristisch heel klein dorpje met een camperplek aan de rand.  De camperplek is achteraan een mixed parking en die was vol. Dus dan maar op de mixed aprking. Geen probleem. € 7,00 per 24 uur. Een prima tussenstop.

En dan uitgerust op zondag verder. Er is een verderop (60km) een plaatsje met de naam Neuharlingersiel. Met een strand en camperplekken direct aan de Waddenzee. Als je geluk hebt...en dat hadden wij.

We staan met uitkijk over het wad. Dat 2x per etmaal droog valt. Rustig en echt.... heel veel geluk gehad dat dezeplek leeg was toen wij aankwamen dieselen.

Neuharlingersiel is een toeristisch visserdorp met geen enkele supermarkt, een schat van een kapster Edith (moest van Jolanda), een visserhaventje van waaruit ook dagelijkes meerdere malen als het tij dat toelaat veerboten vertrekken naar Spiekeroog, een waddeneiland dat vlak voor de kust ligt. De camperplek ligt daar dichtbij en in het vertrtekgebouw van de veerdienst zijn ook schone toiletten. Douchen doen we onder onze buiten douche.