29 juli - 5 augustus Wilhelmshaven

Op maandagmorgen gaan we tijdig verder. We hebben een camperplek bij een zwembad en Wellness center op het oog. Een verzorgde parkachtige setting met mooie strandstoelen. Dan moet je er op tijd bij zijn anders is alles vol. Op Google Maps is de plek nog in aanbouw, kun je nagaan hoe nieuw dit alles is.

 

 

Even inkopen op weg naar de plek. En dan  is er voor ons de meest ideale plek  vrij. Uit het zicht met de voeten in het gras. Wilhelmshaven heeft ook een soort strand dus dat wordt een week van sauna, strand, stad en boek. Kosten voor de plek zijn €7,00. Stroom, €1,00 per 8 uur en douchen voor €1,00 voor wel 30 minuten lang. Ook met een "munt", maar in de zwembad douche. Föhn aanwezig.

Toilet kan van 6:00 - 22:00 uur in de foyer van het zwembad

De inschuifflap aan de luifel voldoet uitstekend. Koele schaduwrijke ontbijten in een prachtige volle zon.

De sauna is mooi, modern en heel strak en groot opgezet. Het park bij de sauna is heerlijk om in de zon te liggen. Binnensauna's en buitensauna's, zwembad en wirlpool. Eten kan ook. Een modern systeem van een "munt" met chip om de kosten van eten en drinken te registreren en een automaat om bij het weggaan te betalen. 

's Morgens kun je broodjes  halen die je dan betaalt en de dag ervoor bestelt. Dus halen, betalen en meteen bestellen voor de volgende dag.

Op een morgen horen we het gierende geluid van een Magirus. Henk en Truus met familie komen aan en zetten hun mooie wagen naast de onze. Een mooi stel zo. Met natuurlijk weer Magirus verhalen.

Met scooter zijn we zo in de haven en aan het Südstrand. Over de historische Kaizer Wilhelmsbrücke. Een brug die bestaat uit twee draaiende delen die maximale ruimte combineren met snel sluiten. Maar helaas: de delen sluiten niet meer op elkaar aan en is een hoogte verschil van ca 5 cm ontstaan. Dus gesloten voor auto's, maar vrij voor voetgangers, fietsers en scooters. 

Het Südstrand ligt aan de Jadebaai en eb en vloed zijn duidelijk zichtbaar. Geen groot zandstrand, wel een mooie gras zonweide. direct aan een mooie boulevard. Het Marinemuseum op de achtergrond, met een oud fregat en oude onderzeeër prominent aanwezig en open voor publiek.

 


 

Deze week is er ook een straatteken festival in de stad. Wonderbaarlijk hoe een platte tekening vanuit een bepaalde hoek en ineens "overeind komt" Kijk maar.....